dingen die u moet weten over 5G

5 belangrijke dingen die u moet weten over 5G

Door Ed Bergström

Vandaag, in de  moderne wereld gebruiken we 5G om foto’s te verzenden en video’s te streamen vanaf onze mobiele telefoons, maar we gebruiken 5G ook voor communicatie tussen de hulpdiensten en nog veel meer.

Lees verder om meer te weten te komen over 5G, wat de uitrol betekent voor verhuurders van gsm-antennes en hoe 5G wordt ingezet over wereldwijd.

1. Waarom we 5G nodig hebben in het dagelijkse leven van vandaag

De dagen dat we een kaart zouden afdrukken en een routebeschrijving moesten onthouden voor een autorit zijn lang geleden. Vandaag vertrouwen we op onze mobiele telefoons om toegang te krijgen tot realtime verkeersgegevens en actuele informatie over files. GPS-navigatie is een goed voorbeeld van hoe we 5G in ons dagelijks leven gebruiken.

Een andere belangrijke manier waar we 5G gebruiken, is voor ons werk. Veel mensen werken op afstand en vertrouwen op hun mobiele telefoon om hun teams op de hoogte te houden, te bellen en te blijven werken, waar ze ook zijn. Ook kleine en grote bedrijven kunnen productiever werken dankzij 5G. Een voorbeeld zijn de marktkramers die mobiele terminals gebruiken om betalingen te verwerken.

Als het gaat om toestellen en 5G, zijn de meeste nieuwe mobiele telefoons geschikt voor 5G. Ook tablets, E-readers en smartwatches maken gebruik van 5G. Dit betekent dat het toestel gebruikmaakt van 5G-netwerkconnectiviteit om berichten te verzenden en ontvangen, foto’s te delen, videogesprekken te voeren, betalingen te verwerken, etc.

2. Onverwachte manieren waarop we 5G gebruiken in de moderne wereld van vandaag

Naast het delen van foto’s, het spelen van games en zelfs het streamen van video’s, wordt 5G in ons dagelijks leven voor grote uitdagingen gebruikt. Als samenleving rekenen we op 5G-connectiviteit voor communicatie over veiligheid en welzijn. Medische apparaten die door hulpverleners worden gebruikt, maken bijvoorbeeld gebruik van het 5G-netwerk. Huisbeveiligingssystemen doen dat ook.

5G stelt ons als samenleving in staat om beter verbonden te zijn – om snel te communiceren en te reageren op dringende momenten.

3. Wat de uitrol van 5G betekent voor de eigenaars van zendmasten

Onze verbonden wereld vertrouwt steeds meer op bandbreedte en connectiviteit. Dit betekent dat 5G breed beschikbaar moet zijn om te zorgen voor een betere verbinding tussen mensen en bedrijven. Telecom operatoren werken er hard aan om ervoor te zorgen dat hun mobiele locaties up-to-date zijn met de nieuwste 5G-technologie. Ze zorgen er ook voor dat ze 5G mobiele locaties hebben in alle regio’s – zowel afgelegen steden als dichtbevolkte stedelijke gebieden.

Met de overname van huurcontracten door APW heeft een eigenaar van een zendmast de mogelijkheid om in één keer een vooruitbetaling te ontvangen op basis van de marktwaarde van de huurovereenkomst. Het is een alternatieve methode om huurbetalingen te ontvangen voor de verhuur van de zendmast. Bij overname van huurcontracten kan de verhuurder het geld in één keer ontvangen. De verhuurder kan het beleggen, bewaren, gebruiken, aan een goed doel schenken, aan een pensioenfonds besteden, of het gebruiken om schulden en leningen te betalen.

De overname van huurcontract heeft op geen enkele manier invloed op de eigendom van het vastgoed, noch op de rechten die de mobiele operator heeft op grond van de huurovereenkomst. Het is dus een win-winsituatie, want met overname van huurcontracten krijgt de eigenaar van de zendmast de vrijheid om te beslissen hoe hij de grotere som geld wil gebruiken.

4. 5G overal ter wereld

Overheden, netwerkoperators en organisaties werken eraan om ervoor te zorgen dat zelfs de meest afgelegen uithoeken van de wereld over de nieuwste mobiele connectiviteit beschikken. Naarmate we als moderne samenleving meer verbonden blijven, zal 5G in de hele wereld steeds belangrijker worden.

APW is gevestigd in 20 landen op 4 continenten. We vertrouwen niet alleen op onze 25 jaar ervaring als leider in de sector, maar we hebben ook in elk land lokale telecomexperts en professionals in dienst. We bedenken oplossingen op basis van lokale wetten, financiële concepten, gewoonten en talen. Bij APWireless bieden we flexibele en gunstige transactievoorwaarden, of dat nu voor onze klanten en partners in Recife, Brazilië is of voor klanten en partners aan de andere kant van de wereld in Brisbane, Australië.

5. Sleutelbegrippen gerelateerd aan 5G

Ten slotte zal het kennen van deze sleutelbegrippen nuttig zijn om een beter begrip te krijgen van 5G en hoe het werkt.

5G uitrol: 5G is de opvolger van 4G. Het is de vijfde generatie technologie voor breedband mobiele netwerken. Het heeft een hogere bandbreedte dan 4G en kan verschillende apparaten met elkaar verbinden. 5G wordt in het algemeen gebruikt voor mobiele connectiviteit, het met elkaar verbinden van mobiele telefoons en andere apparaten.

Lage latency: Latency is de vertraging in de dataoverdracht. Bij netwerkconnectiviteit betekent lage latency dat er weinig tot geen vertraging is tussen de overdracht van informatie. Lage latency is wenselijk, vooral als het gaat om netwerkconnectiviteit waarbij informatie onmiddellijk toegankelijk moet zijn.

Bandbreedte: Als het gaat om connectiviteit, is bandbreedte de maximale hoeveelheid gegevens die in een bepaalde tijd kan worden verzonden. Merk op dat bandbreedte niet gelijk is aan snelheid; het is gelijk aan de hoeveelheid informatie die kan worden verzonden en wordt berekend in megabits per seconde (Mbps).

Kleine cellen: Kleine cellen zijn ongeveer zo groot als een laptop en zijn energiezuinige cellulaire radiotoegangsdozen die verbinding maken met een macroceltoren. Kleine cellen worden ingezet en geïnstalleerd in dichtbevolkte stedelijke gebieden die meer gegevensdekking en netwerkconnectiviteit vereisen. Deze dichtbevolkte plaatsen omvatten stadions, treinstations en stadsdelen. Kleine cellen versterken de draadloze connectiviteit.

Macrocellen: Macrocellen, variërend van 150 tot 600 meter hoog, verzenden en ontvangen radiosignalen en bieden dekking voor mobiele netwerken. Macrocellen bereiken een groter gebied; hun bereik kan kilometers beslaan. Ze bevinden zich meestal op het platteland, in landelijke gebieden of langs snelwegen.

Als u geïnteresseerd bent om met ons te spreken APWireless, neem dan contact met ons op via 03 547 01 15, e-mail ons op info@apwbelgium.be  of vul het Contact Formulier in op onze website.