Referenties

Haydar Yilmaz

APW heeft contact met mij opgenomen en is daarna bij me langsgekomen om te praten over de zendmast op mijn dak. Dankzij de expertise van Ralph ben ik meer te weten gekomen over de mogelijkheden die er voor mij waren. Het vertrouwen dat ik in hem heb gekregen heeft ervoor gezorgd dat ik zaken heb gedaan met APW. Ik kijk terug op een hele fijne samenwerking die voor mij geld op heeft geleverd dat ik kan investeren in andere zaken. De deal is zeer professioneel verlopen, er was 24/7 de mogelijkheid om met Ralph te communiceren en zou het dan ook ten zeerste aanraden om met hem samen te werken.

Antwerp


Firma Ninclaus

Enkele maanden geleden kregen we telefonisch contact met de mensen van APW Belgium. Ze hadden interesse in de overname van onze huur van de zendmast. Aangezien wij recent een opstartend transportbedrijf hebben gevestigd zagen we wel een voordeel in het kapitaal dat zij ons hadden aangeboden om te gebruiken voor onze firma. Ook het fiscale voordeel heeft een rol gespeeld bij onze beslissing om de telecom huur te verkopen aan APW. Wij werden tijdens het hele proces van elke stap op de hoogte gehouden en elke vraag werd tijdig beantwoord. Alles is vlot en open verlopen.

Arne Verschatse
Meulebeke


Bel-Tuft Bvba

Te Bel-Tuft zijn wij sinds geruime tijd in contact met de vertegenwoordiging van APW Belgium.Na kennis genomen te hebben van hun concept waarbij APW Belgium kapitaal aanbiedt voor de overname van de huur van onze zendmast, hebben we samen naar een voorstel gewerkt waarin wij ons konden schikken. Wij hadden plannen om ons bedrijf te moderniseren, waaronder renovatie van de kantoren en de showroom. Dit zal het aanzien en presentatie van ons bedrijf behoorlijk doen stijgen. Het kapitaal dat APW Belgium heeft aangeboden zal hierin bijdragen en was voor Bel-Tuft van groter belang dan het behouden van de huur van de zendmast. Ook gedurende het opstellen van de akte heeft APW zich flexibel opgesteld om tegemoet te komen aan de unieke condities van ons bedrijf. We zijn tevreden met onze beslissing en met de methodiek hoe de hele transactie zich voltrokken heeft met APW.

Louis Van Parys
Anzegem


Boechout BVBA

In 2018 hadden wij voor het eerst contact met Dennis van APW Belgium aangaande hun interesse in de overname van onze telecom huurovereenkomst. Na een bezoek van Dennis bij ons ter plaatse heeft hij ons van een aantal opties voorzien. In die periode hadden we zelf geen investeringsplannen in het vooruitzicht en zijn we niet tot een akkoord gekomen. Ondertussen was dat veranderd en hadden wij een aanzienlijke investering in het dak van onze werkplaats gepland. Met die reden zijn we opnieuw met APW in gesprek zijn gegaan. Samen met Dennis hebben we een voorstel gevonden waar wij en ook onze adviseurs zich in konden vinden. Tijdens het hele proces werden ik en mijn zakenpartner van alles op de hoogte gehouden tot bij de ondertekening van de akte.

Patrick Smellenbergh & Wim Van Hoof
Boechout


Missione Cattolica Italiana

Enige tijd geleden werd ik gecontacteerd door de firma APW. Zij hadden interesse om het huurcontract van de zendmast naast de kerk over te nemen. Aangezien de kerk op dat ogenblik investeringen had gepland waar extra kapitaal welkom voor was vond ik het de moeite dit te bekijken. Samen met mij hebben zij een voorstel uitgewerkt waar wij bepaalde renovaties en een investering in zonnepanelen hebben gefinancierd. Ik voelde mij nooit verplicht tijdens de hele transactie om er mee verder te gaan maar sta nog steeds achter mijn besluit. APW heeft ons gebeld op de juiste moment en met het juiste voorstel.

Gregorio Aiello
Genk


KVC Westerlo

In 2018 contacteerden wij, KVC Westerlo, Nicolas, Acquisition Director van APW. Dit was voor het vestigen van een vruchtgebruik op onze zendmasten. De negotiaties liepen vlot en in ons geval hadden we ook een akkoord nodig van de gemeente Westerlo. De gemeente Westerlo heeft alle details onderzocht en kwam terug met een positief antwoord. Dankzij de goede medewerking van de gemeente en vastberadenheid van Nicolas zijn we tot een goede oplossing gekomen voor alle partijen. Zo hebben we ons verzekerd van toekomstige inkomsten uit de zendmasten en tegelijk kan het geld aangediend worden in de verdere uitbouw van KVC Westerlo.

Wim Van Hove, Algemeen Bestuurder KVC Westerlo


Jozef Vermeulen

Enige tijd geleden werd ik gecontacteerd door Dennis van APW. Hij legde me uit wat ze doen en dat maakte me nieuwsgierig of een bod van hen me financieel sterker zou kunnen maken. Vanwege mijn baan ben ik het grootste deel van het jaar uit het land en zo niet altijd beschikbaar. APW Belgium gaf me voldoende de tijd en paste zijn voorstel aan op de nieuwe inzichten die we kregen tijdens het proces, met als resultaat een aanbod te hebben dat aan mijn verwachtingen voldeed. Samen hebben we alle documenten doorgenomen die nodig zijn om een samenwerking af te ronden en werd ik tijdens het hele proces mee op de hoogte gehouden. Door het belastingvoordeel en het kapitaal dat ik ontvang, kan ik investeren in mijn patrimonium en andere opportuniteiten die voor mij meer betekenis hebben én die mij een beter toekomstperspectief bieden.

Jozef Vermeulen – ondernemer en President Coiffure EU
Aartselaar


Boudewijn Botteldoorn

We zijn simpelweg zeer tevreden over de aanpak en afhandeling van Jérôme en de firma APWBelgium. Hij heeft ons goed geïnformeerd, ondanks het feit dat wij geen e-mail of computer hebben. Eerst over ons huurcontract met de operator en het feit dat wij in het verleden een huurverlaging en schrapping van de indexering ondergingen. Daarna over de verschillende mogelijkheden om die verkleinde huurinkomst alsnog te verzilveren in een kapitaal. Wij zijn 80 jaar en een erfpacht of vruchtgebruik over langere periode hoefde voor ons niet meer. We wouden liever het stukje grond met de antennes verkopen. Er werd echt rekening gehouden met onze wensen en alles werd in een paar maanden afgehandeld. We willen gewoon genieten van onze oude dag en nog een nieuwe salon en nieuwe auto kopen.

Floreffe


Vereniging van Mede-eigendom Residentie Naila

Als VME ontvingen we de huur van 2 verschillende mobiele operators op ons dak. Dennis van APW heeft destijds zijn voorstel om die huur te verwerven toegelicht tijdens onze algemene vergadering. Het omzetten van een onzekere huur in een gegarandeerd kapitaal betekende dat we ons dak en lift volgens de nieuwe wetgeving in orde konden brengen, dit zonder openstaande schulden. Helaas voor ons, alvorens de akte was gepasseerd bij de notaris had één van de mobiele operators hun overeenkomst met ons beëindigd, wat resulteerde in het verlies van de helft van onze telecomhuur. Het risico van verlies dat Dennis op de algemene vergadering had vernoemd was werkelijkheid geworden. APW was nog steeds bereid om de transactie te voltooien voor de resterende operator. Als we eerder met APW tot een akkoord hadden gekomen zouden zij dit verlies hebben opgevangen, niet wij. Het is belangrijk dat alle eigenaars met een mobiele operator praten met APW, de tijd nemen om zich te informeren over hun huurcontract en veranderingen in de telecommarkt. Ik weet nu dat het beter is om APW’s kapitaal te gebruiken voor het gebouw, dan te vertrouwen op een huurinkomst waar we geen controle over hebben.

Covico Vastgoed
Oostende


Marc Haesleer

Bijna een jaar geleden ontving ik een brief van APW Belgium over de zendmast die ik achteraan mijn eigendom heb staan. Ik nam contact op met hun kantoor om te begrijpen wat ze doen, ze hebben mij toen uitgelegd hoe ze te werk gaan en waarom eigenaars een voorstel van hen overwegen. Toen ik hun eerste voorstel hoorde was het ver onder mijn verwachtingen en was mijn interesse verdwenen. Mijn eerste instinct was om binnen enkele jaren de vernieuwing van mijn contract zelf te onderhandelen en de huur te verhogen. Pas toen ze mij het totaalbeeld hadden uitgelegd over de mogelijke risico’s en de hoge taksen die ik betaalde op dat inkomen dat mijn mening veranderde. Ik heb Dennis toen een tegenvoorstel gedaan voor de som die ik vereiste om tot een akkoord te komen. Samen hebben we een structuur gevonden om daaraan te voldoen en zo was ik tevredengesteld. Ik kan zorgeloos van mijn pensioen genieten zonder met de zendmast of zijn papieren bezig te zijn.

Halle


Bernard Rossel

Zowel in de verkennende gesprekken, de onderhandsperiode en de finale closing van de overeenkomst stond transparantie en communicatie centraal. Er is steeds met wederzijds respect ondernomen. Meer dan tevreden met de finale deal.

Gent


Stessens Paul en De Backer Greet

Eind juli werden we gecontacteerd door Dennis van APW Belgium. Ons is verteld dat ze misschien interesse hadden in het overnemen van de telecom huurrechten van de zendmast. Initieel hadden we bijna nee gezegd zonder een aanbieding te bekijken, nu zijn we blij om de tijd te hebben genomen en een beslissing hebben genomen nadat we over voldoende informatie beschikten. Dennis legde ons de voordelen uit van wat een samenwerking met APW kan betekenen in financiële en fiscale opzichten. Als particulier worden hoge belastingen geheven op het innen van de telecomhuur. Dennis heeft voor ons een voorstel ontworpen dat onze belastingverplichtingen minimaliseerde en het voordeel van een telecomsite maximaliseerde. Onze beide zonen zijn nu volwassen en hebben recent bouwgrond gekocht. Mijn vrouw en ik hadden samen beslist om onze zonen een financiële duw in de rug te geven. Toen we de tijd namen om het aanbod van Dennis te bekijken, was het duidelijk om de betaling van APW te nemen en om te zetten naar iets waarover we volledige controle hebben.. We werden door Dennis begeleid gedurende het hele proces. Ik kan iedereen die toekomstplannen heeft aanbevelen om te horen wat APW voor u kan doen.

Retie


DC Depo

In April werd ik gecontacteerd door Nicolas. Het contact was open maar veiligheidshalve vroeg ik toch voor een geheimhoudingsdocument aangezien ik de firma niet kende. Dit vormde geen probleem voor Nicolas. De idee om de inkomsten van iets wat buiten mijn corebusiness valt, te kapitaliseren, leek me interessant. De samenwerking verliep vlot en transparant en in September was de transactie rond. Via APW kon ik het potentieel van mijn huurovereenkomst in één keer uitbetaald krijgen en deze verder investeren in mijn business, namelijk vastgoed. Zeker aangeraden aan ieder om dit op zijn minst te bekijken.

Tom De Canck


DV Company

Enige tijd geleden werden wij gecontacteerd door Dennis van APW Belgium aangaande een pand dat wij recent hadden aangekocht. Het pand heeft een installatie van Telenet op het dak staan waar wij nog maar kort huur voor ontvingen. Dennis had ons gevraagd om de overeenkomst te bekijken en een passend voorstel uit te werken. Enkele dagen later heeft hij ons ook een voorstel gedaan waar wij een voordeel in hadden gevonden om een deel van onze investering op korte termijn te recupereren. Ik heb een open en transparante samenwerking ervaren met Dennis en APW. Wij kunnen verder met onze plannen aan het gebouw zonder bezig te zijn met alles wat de telecominstallatie aangaat.

Jeanette Perau
Anderlecht


Andre Willems en Reynders Suzanne

Wegens mijn leeftijd heb ik de keuze gemaakt om het perceel met de mast over te laten nemen of te verkopen. Ik was pas echt overtuigd nadat Dennis van APW Belgium mij heeft opgebeld. Het concept dat mij werd voorgesteld, was voor mij een ideale oplossing in dit verhaal. Hij heeft de huurovereenkomsten met de providers bekeken en hierdoor een op maat gemaakt voorstel kunnen uitwerken. De verdere samenwerking met APW en Dennis is positief verlopen. Hij heeft mij bijgestaan in elke stap van het proces, inclusief de dag van ondertekening bij de notaris. Ik kan nu genieten van mijn pensioen zonder soms wat moeilijke onderhandelingen of toekomstig papierwerk. Persoonlijk kan ik iedereen aanraden om te bekijken wat APW kan betekenen aangezien zij proberen voor elke situatie een aangepaste oplossing te vinden.

Aarschot


ALUMINCO Belgium BVBA

Eind november 2018 werden wij gecontacteerd door Dennis van APW Belgium. Wij maakten snel duidelijk geen interesse te hebben enige zakelijke voorstellen te aanvaarden aangaande de telecom zendmast. De reden waarom is dat er reeds 2 andere partijen contact hebben gezocht om een voorstel uit te werken. Dennis heeft ons dan de verschillen uitgelegd tussen APW en de andere 2 bedrijven. Het grootste verschil was dat APW ging trachten een op maat gemaakt voorstel uit te werken dat aan onze wensen voldeed. Wij hebben dan een persoonlijk bezoek gehad van Dennis en zijn collega om de huidige staat van de zendmast te bevestigen en ons te voorzien van hun bevindingen. APW heeft ons nadien een eerste voorstel gedaan dat voor ons niet opportuun genoeg bleek te zijn. Wij hebben als antwoord hierop een tegenvoorstel uitgewerkt voor APW. In samenspraak met Dennis hebben wij dan een financiële oplossing gevonden waar er aan onze vraagprijs werd voldaan. Wij werden bij het volledige proces op de hoogte gehouden van de vooruitgang en betrokken bij elke stap die werd genomen. In mei 2019 hadden wij een afspraak bij de notaris waar de akte werd ondertekend en de samenwerking met APW Belgium werd bekrachtigd.

Rudy Ramout en Katrien De Swaef
Puurs


Immovia NV

De overname van onze masten installatie is heel goed verlopen. Nicolas is een fijne kerel die je alles goed uitlegt. de deal die ze voorstelden aan mij was correct. Ik heb gekozen voor max 35 jaar erfpacht, zodat mij erfgenamen dan weer de vrije hand hebben.

Jef Viaene
Mechelen


TC Den Bruul

In 2018 contacteerden wij, TC Den Bruul in Geel, Nicolas Acquisition Director van APW. Dit voor het vestigen van een erfpacht op ons perceel waar er een zendmast staat. Na onderhandelingen die door Nicolas geleid werden, besloten wij om aan APW een erfpacht toe te kennen. De samenwerking met Nicolas en APW zijn steeds zeer correct verlopen en gedurende de onderhandelingen kregen wij voldoende en correcte informatie om, gedegen geïnformeerd, tot de betrokken vestiging van de erfpacht over te gaan door APW. Deze onderhandelingen verliepen in een open sfeer waardoor we verschillende voorstellen van APW kregen om aan onze noden te voldoen.

Bert Adriaens, Bestuurslid TC Den Bruul
Geel


Francine Haems

Ik (Francine HAEMS) had een contract met een provider van de periode 2011 tot 2017. De provider begon eerst met het dreigen van huurverminderingen. Deze zijn ook effectief afgehouden en uiteindelijk is de provider overgegaan tot het beëindigen van onze site. Uiteindelijk wilden ze me eerst de sleutels niet meteen overhandigen. Dit hebben ze na het schrijven van een brief toch gedaan. Met deze verklaring wil ik (ver)zeggen spijt te hebben niet weet te hebben gehad van APW Belgium, om zo het verlies te kunnen inperken en een vooruitbetaling te kunnen accepteren. Ik raad elke eigenaar van een site aan, zeker de mogelijkheden van APW te bekijken.

Antwerpen